image-normal.jpg


Heleää helluntaita, kaikki ympärillä herää eloon.

"Kun sinä lähetät henkesi,
se luo uutta elämää." ( Ps. 104: 30 )

Lukiessamme Raamattua huomaamme, että Pyhä Henki on mukana jo alussa. Luomiskertomuksessa kuvataan, kuinka Jumalan henki liikkui vetten päällä. Tähän uutta luovaan Henkeen on helppo eläytyä juuri helluntaina keskellä Kemijärven maisemia: Kaikki ympärillä herää eloon kevään lämmössä ja auringon valossa. Tänäkin vuonna tuntui yllättävä lämpöaalto, joka toi kesän melkein kerralla. Voikkukka kiirehti kukkimaan pihoilla, ja äsken näin jo kukkaan ehtineitä kulleroita.

Pyhän Hengen tehtävä on saada sisimpämme kukoistamaan ja tuottamaan hengellistä hedelmää. Hengen hedelmiä ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä. ( Gal. 5: 22-23 ) Henki myös varustaa meidät moninaisilla armolahjoillaan, joilla Hän hoitaa paitsi omaa sieluamme myös seurakuntaa ja koko kirkkoa. Virvoittava vaikutus saattaa yllättää aivan yhtäkkiä tai olla pitkän aikaa elämän lohduttava perussointu.

Jumalan Pyhä Henki toimii meissä. Hän saa sijaa meissä luetun ja saarnatun Jumalan sanan eli Raamatun välityksellä sekä pyhien sakramenttien kasteen ja ehtoollisen kautta. Kastamisen ja ehtoollisen vieton yhteydessä on erityinen "epikleesirukous", jossa pyydetään Pyhää Henkeä tulemaan ja täyttämään uskovien sydämet. Hän ei ole jokin kasvoton voima, vaan persoona, kolmiyhteisen Jumalan yhteydessä.

Kemijärven vt. kirkkoherra Pentti Tepsa

image-normal.jpg