Pyhä Kolminaisuus on trinitaarisen rukouksen kohde ja päähenkilö.

”Etkö jo ole oppinut, etkö ole kuullut, että Herra on ikuinen Jumala, koko maanpiirin luoja? Ei hän väsy, ei uuvu, tutkimaton on hänen viisautensa. Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa. Nuoretkin väsyvät ja nääntyvät, nuorukaiset kompastelevat ja kaatuvat,mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.” (Jes. 40: 28-31)

Taas huomaan, että en ole oppinut. Tai olen unohtanut sen, että omat voimani ovat rajalliset. Kuinka usein kilvoittelija alkaakin katsoa itseään ja vaatia itseltään, silloin ei jaksa. Meidän kykymme mihinkään hyvään ovat rajalliset, jopa perin olemattomat.

Hengellinen vaeltaja katsoo Luojaan. Koko luomakunta huokaa ja odottaa apua Häneltä. Ihmisten viisaus on hyväksi monenlaiseen ongelmaan, mutta oman viisautensa varaan ei kannata rakentaa. Entäpä, jos opettelisin luottamaan Taivaan Isään, aivan alusta loppuun?

Liian usein ajattelemme, että Herra auttoi minut alkuun ja nyt minun on tehtävä loput. Niin ei ole tarkoitettu. Meille on hyväksi ikävöidä jatkuvasti Kolmiyhteisen Jumalan läsnäoloon. Koko hengellinen elämämme on matkantekoa kotiin, kohti Jumalaa. Vanhassa hengellisessä laulussa lauletaan: ”Sua kohti Herrani, Sua kohti ain.”

 

Pastori Pentti Tepsa

Itsestäni en syty, ellei Jumala minua sytytä.

3. sunnuntai pääsiäisestä, tekstit: http://bit.ly/civv5t