Ruska riisuu lehdet puista. Väriloiston jälkeen metsä on entistäkin hiljaisempi, vain tummat oksat ja vaaleat rungot erottuvat kuulasta syystaivasta vasten. Kulkijalla on kevyt mieli ja avara maisema. Luonto on luopunut kesäisestä vehreydestä, tallettanut elämän voiman tulevaa kesää varten.

Niin saa tuttu purokin muutamien viikkojen päästä jäisen kannen, lumisen peiton. En näe sitä, mutta tiedän sen virtaavan siellä, joskus voin kuulla veden pulputuksen hangen alta. Myös näkymätön maailma on totta, sillä paljon jää havaintojemme ja tietojemme ulottumattomiin.

Salattu Jumala ilmoittaa meille itsensä muun muassa Raamatussa. Hän puhuttelee ihmisiä omissatunnoissa ja etsii meitä yhteyteensä Pyhänä Henkenä. Jumalan näkymättömään maailmaan kuuluvat myös enkelit, jotka ovat Raamatun mukaan erityisiä Jumalan lähettiläitä. Ne ovat viestintuojia tai suojelijoiksi lähetettyjä.

Herra sanoi: ”Minä lähetän enkelin kulkemaan sinun edelläsi, suojelemaan sinua matkalla ja viemään sinut siihen paikkaan, jonka olen sinulle varannut. Muista, että hän on lähelläsi, tottele häntä äläkä vihastuta häntä. Hän ei anna anteeksi niskoittelua, sillä hän toimii minun nimissäni.” ( 2. Moos. 23:20-21 )

Herran enkelien tehtävä on huolehtia meistä ja siitä, että Jumalan tahto toteutuu. Meidän ei pidä palvoa näitä lähettiläitä, vaan totella Jumalan tahtoa, siitä nämä lähettiläätkin meitä muistuttavat. Emme voi pyytää enkeleiltä anteeksiantoa, armoa voimme rukoilla vain Jumalalta Kristuksen sovitusuhrin tähden.

Elämämme vaativissa tilanteissa tai vaikkapa  vain tavallisella syysvaelluksella saamme pyytää Jumalalta enkeleitä suojaksemme. Luonto ja yliluonnollinen todellisuus ovat yhtä lailla Luojan hallitsemaa. Siksi meidän ei tarvitse pelätä mitään pimeyden valtoja, Jumalan enkelivartiot ovat kanssamme. Rukous Jeesuksen nimessä on jokaiselle kristitylle annettu vahva varustus myös näkymättömän maailman todellisuuden edessä.

 

Pastori Pentti Tepsa

Rovaniemen seurakunta