Kopio%20DSC_0826%5B1%5D%20Viljaa-normal.

"Sidostesukka kestää." Miten päästä irti vääristä siteistä ja miten riippua kiinni hyvässä?

Takavuosien tutussa televisiomainoksessa kaksi terrieriä ärisi ja veti hampaillaan sukkaa vastakkaisiin suuntiin. Tarkoitus oli kuvata, kuinka sidostesukka kestää. Tuntuuko sinusta, että olet ajoittain vastakkaisten voimien kiskottavana samaan tapaan? Mietitkö mihin pitäisi sitoutua ja mistä asioista olisi päästävä irti?

Ainakin ruokaan, juomaan ja tavaroihin takertuminen sitoo meidät myös ajallisiin huoliin. Niin tärkeä kuin hyvä ruoka onkin terveydelle ja mielialalle, saattaa siihen keskittyminen vääristää elämää ja arvoja. Jeesuksen ohje evankeliumissa kuuluu: "Älkää tavoitelko katoavaa ruokaa, vaan katoamatonta, sitä, joka antaa ikuisen elämän. Sitä teille antaa Ihmisen Poika, sillä Isä, Jumala itse, on merkinnyt hänet sinetillään. (Joh. 6:26)"

Jeesus oli itse mielellään ihmisten kanssa yhdessä aterialla. Hän ei siis halveksinut ruokaa ja ruuanalaittotaitoa, vaan käytti juuri maallista ruokaa esikuvana puhuessaan siitä tärkeimmästä -iankaikkisen elämän leivästä. Ateriayhteys vertauskuvana myös hengelliselle yhteydelle oli Jeesukselle tärkeä.

Paras lääke tämän ajan vääristä sidonnaisuuksista kärsivälle on elävä yhteys Herraan Jeesukseen, sillä hän sanoo itse olevansa elämän leipä. "Jeesus sanoi: "Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan. (Joh. 6:35)" 

Jokaisessa messussa me otamme Kristuksen vastaan. Emmekä tee sitä ainoastaan saarnatun evankeliumin sanan omaksumisen muodossa, vaan pyhällä ehtoollisella otamme Hänet vastaan leivässä ja viinissä. Tämä yhteyden ateria liittää meidät Kristuksen hyvyyteen, pyhyyteen ja puhtauteen.

Pastori Pentti Tepsa

image-normal.jpg