Ylösnousemuksen riemullinen sanoma kuulutetaan meille, jotta meidän häpeämme väistyisi. Jumala luo uutta, katoava pukeutuu katoamattomuuteen. (1. Kor. 15:53-57)

 

Evankeliumin mukaan naisille kerrotaan haudalla: "--Hän on noussut kuolleista, ei hän ole täällä. Menkää nyt sanomaan hänen opetuslapsilleen, myös Pietarille.-" (Mark. 16:1-7) Huomatkaa, miten Pietari, tämä suurimman 
häpeän kantaja huomioidaan aivan erityisesti.

 

Pääsiäisen hengellisellä matkalla pitkänperjantain ja pääsiäisaamun välissä vietämme hiljaista lauantaita. Oli astuttava hautaan, jotta uusi elämä saattoi alkaa. Myös meidän kilvoittelussamme vanhan minämme on kuoltava. Häpeän ja syyllisyyden tilalle Jumala tahtoo luoda uutta; Taivaallinen Isämme pyyhkii kyyneleet silmistämme ja antaa uuden rohkeuden. Voimme turvallisin mielin avata sisimpämme Hänen uudistavalle rakkaudelleen. Meitä ei hylätä eikä torjuta. 

 

Hiljaisuuden jälkeen pääsiäisaamun aurinko nousee: Kristus on ylösnoussut! Kristitty on uusi luomus Kristuksessa. Jumalan lapsena kasvaminen ja Hänen luomistyönään eheytyminen on lopultakin tie -häpeästä iloon.

 

Pentti Tepsa