Norvajärven leirikeskuksen saunarantaa muutama päivä ennen helluntaipyhää.

Kun sinä lähetät henkesi,
se luo uutta elämää. ( Ps. 104: 30 )

Lukiessamme Raamattua on Pyhä Henki mukana jo alussa. Luomiskertomuksessa kuvataan, kuinka Jumalan henki liikkui vetten päällä. Tähän uutta luovaan Henkeen on helppo eläytyä juuri helluntaina keskellä Rovaniemen maisemia: Kaikki ympärillä herää eloon kevään lämmössä ja auringon valossa. Erityisesti tänä vuonna yllättävä lämpöaalto aikaisti kesän tuloa. Mustikka kiirehti kukkimaan Ounasvaaralla, ja tänään näin jo kukkaan ehtineitä kulleroita.

Pyhän Hengen tehtävä on saada sisimpämme kukoistamaan ja tuottamaan hengellistä hedelmää. Hengen hedelmiä ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä. ( Gal. 5: 22-23 ) Henki myös varustaa meidät moninaisilla armolahjoillaan, joilla Hän hoitaa paitsi omaa sieluamme myös seurakuntaa ja koko kirkkoa.

Jumalan Pyhä Henki toimii meissä ja saa sijaa meissä luetun ja saarnatun Jumalan sanan eli Raamatun välityksellä sekä pyhien sakramenttien kasteen ja ehtoollisen kautta. Kastamisen ja ehtoollisen vieton yhteydessä on erityinen "epikleesirukous", jossa pyydetään Pyhää Henkeä tulemaan ja täyttämään uskovien sydämet. Hän ei ole jokin kasvoton voima, vaan persoona, kolmiyhteisen Jumalan yhteydessä.

Pastori Pentti Tepsa

Helluntaita edeltävä lämpöaalto sai Rovaniemellä tuomet kukkimaan.