Uutisissa kerrottiin, että tähtitieteilijät olivat löytäneet avaruuden syvyyksistä timanttisen planeetan. Se on arvokas, joskin turhan kaukana. Me ihmiset lienemme luonnoltamme etsijöitä, kyselijöitä ja tutkijoita. Tiedollinen ja tieteellinen uteliaisuus on tehnyt  meistä menestyviä tässä luomakunnassa.

Tunnistan kahdenlaista etsintää: Varsin yleinen on se eteenpäin kiiruhtavaa, kuin pakenevan totuuden takaa-ajo. Tämän ajan nopeat informaatiovirrat ja viestimet liittyvät juuri tähän. Ihmiset myös matkustavat ja hakevat uutta, vain jatkaakseen taas uuteen. Yhä enemmän olen kuitenkin alkanut kiinnostua siitä, mitä löytyy paikalleen pysähdyttäessä. Entäpä, jos kysymisen sijaan keskittyisin kuuntelemaan vastauksia? Pisin matka kulkea voi olla matka omaan sisimpään.

Profeetta Jeremian kirjassa kehotetaan: "Näin sanoo Herra: -- Pysähtykää ja katsokaa, minne olette menossa, ottakaa oppia menneistä ajoista! Valitkaa oikea tie ja kulkekaa sitä, niin löydätte rauhan.--" (Jer. 6:16)

Raamatussa puhutaan erityisistä etsikkoajoista, jolloin Jumala puhuttelee ja vetää puoleensa. Emme saa antaa tämän maailman huolien peittää tuota Jumalan joskus varsin hienovaraista kutsua. Vaikka omasta sisimmästä ei löytyisikään valoa, voimme kääntää katseemme ikuiseen valoon, Jeesukseen Kristukseen, Hänessä saamme rauhan, joka kestää tämän maailman pyörteissä.

 

Pastori Pentti Tepsa