1245286388_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Jumalan salaisuus


 


Vanha juutalainen tarina kertoo rabbista, jonka lapset leikkivät piilosilla oloa. Vuorotellen yksi haki ja toiset piiloutuivat. Leikin jo loputtua halusi pienin pojista vielä jatkaa, ja odotteli piilopaikassaan. Muut olivat kuitenkin jo menneet, ja poika sai odotella turhaan piilossaan. Paha mieli valtasi visusti kätkeytyneen pikkumiehen ja itkien hän tuli isänsä tykö kysymään, miksi kukaan ei etsinyt. Aikansa pientä leikkijää lohduteltuaan isä totesi: Niin Jumalakin suree, kun Hän kätkeytyy eivätkä ihmiset etsi.


 


Raamatun mukaan Jumala on salattu, mutta Hän ilmoittaa itsensä ihmisille erityisesti Raamatun sanassa ja Jeesuksessa Kristuksessa. Tarkoitus on, että ihmiset etsisivät yhteyttä Luojaansa ja pyrkisivät Hänen tahtonsa mukaiseen, hyvään elämään. Raamattu puhuu myös niin kutsutusta yleisestä ilmoituksesta: Luoja ilmoittaa itsensä luomakunnassa ja ihmisten omissatunnoissa.


 


Kristillisen uskon mukaan tunnustamme, että pyhä, kolmiyhteinen Jumala toimii kolmessa roolissa. Me esimerkiksi siunaamme Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Tässäkin tietenkin lähestymme Jumalan salaisuutta ihmisen ajallisen kielen avulla. Tärkeintä ei olekaan määritelmän tai olemuksen perimmäisen salaisuuden käsittäminen, vaan Luojamme pelastavan toiminnan ymmärtäminen omakohtaisesti.


 


"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Joh. 3:16) Tämän kaiken omistamiseen meitä kutsuu Pyhä Henki.


 
Pastori Pentti Tepsa