1251075207_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itsetutkistelua

Katsoisit vaan peiliin! Saatamme tokaista toiselle, kun vihjaamme, ettei hän näe omia virheitään. Itsetuntemus ja itsetutkistelu onkin tavattoman tärkeää. Meitä saattaa huvittaa muiden sokeus omille virheilleen, mutta samaan aikaan emme huomaa omiamme. Vanha sananlasku sanoo: ”Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin.”

Jeesus neuvoi Vuorisaarnassa: ” Kuinka näet roskan veljesi silmässä, mutta et huomaa, että omassa silmässäsi on hirsi? Kuinka voit sanoa veljellesi: 'Annapa kun otan roskan silmästäsi', kun omassa silmässäsi on hirsi? Sinä tekopyhä! Ota ensin hirsi omasta silmästäsi, vasta sitten näet ottaa roskan veljesi silmästä.” ( Matt. 7:3-5)

Galilean mestari opettaa lempeällä huumorilla, miten ensin olisi tehtävä itse parannusta. En oikein tiedä, voinko itse ottaa silmästäni hirttä tai toiselta roskaa. Voin silti rukoilla, että Jumala auttaisi minua näkemään syntini. Ripissä voin tunnustaa syntini ja pyytää niitä anteeksi. Uskon, että Herra itse hoitaa osaltani tuon puhdistustyön.

”Jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Jos väitämme, ettemme ole syntiä tehneet, teemme hänestä valehtelijan eikä hänen sanansa ole meissä.
    Rakkaat lapset! Kirjoitan tämän teille, jotta ette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, joka on vanhurskas: Jeesus Kristus. Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman.”
(1. Joh. 1: 8-2: 2 )

Pastori Pentti Tepsa