Jouluyön jumalanpalvelustekstit voit lukea seuraavasta linkistä: evl.fi/Evkirja.nsf/149183ab2f93c519c225703c0031dbb1/9587b99554c512b9c225703e00429de6

 

Joulun kirkkautta

Yksi Lapin joulun lumoavin piirre on tämä pimeys ja hohtava lumi. Kuutamon ja tähtisten öiden kirkkaus ja auringon ohut kajastus horisontin takaa maalavat lähes täydelliset puitteet keskitalven valon juhlan viettoon.

Sama pätee omaan kiireiseen elämäämme ennen juhlaa. Niin uuvuttavalta kuin kaiken kireyden keskellä voikin tuntua, silti joulun ihmeellinen sanoma on tarkoitettu juuri meille, omasta riittämättömyydestämme huolimatta. Joulun sanoman kirkkaus näkyy selvimmin, jos uskallamme katsoa sitä elämämme ajoittain tummaakin taustaa vasten.

Heprealaiskirjeessä sanoma Vapahtajasta kerrotaan seuraavasti: ”Monet kerrat ja monin tavoin Jumala muinoin puhui isillemme profeettojen suulla, mutta näinä viimeisinä aikoina hän on puhunut meille Pojassaan, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi ja jonka välityksellä hän myös on luonut maailmat. Poika on Jumalan sädehtivä kirkkaus, hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea olemassa olevaa sanansa voimalla. Toimitettuaan puhdistuksen synneistä hän on asettunut korkeuksissa istuimelleen Majesteetin oikealle puolelle. Näin hänestä on tullut enkeleitä suurempi, yhtä lailla kuin hänen saamansa nimi on enkelien nimiä ylhäisempi.” (Hepr. 1:1-4)

Vanhan liiton profeetat viittasivat tulevaan, mutta Kristuksessa kaikki on läsnä nyt. Paras tapa valmistautua joulun viettoon on uskoa, että Herra Jeesus on tässä ja nyt. Hänessä on Isän Jumalan kirkkaus. Täydellisenä Jumalan kuvana ja täydellisenä ihmisenä Vapahtaja kärsi ristinkuoleman ja toi meille pelastuksen synneistämme. Juhla ei vaadikaan meiltä täydellisyyttä, ainoastaan sitä että suostumme ottamaan suuren vieraan vastaan. Hänessä tulee luoksemme Isän rakkaus ja Pyhän Hengen täyteys.

Pysähdy ja hiljenny rukoilemaan. Pyydä Jeesus elämääsi ja usko syntisi anteeksi Hänen veressään. Jumala voi uudistaa kaiken, eikä mikään voi erottaa meitä Hänen rakkaudestaan. Tämä on väärentämätön ja alkuperäinen joulujuhla, joka voi yllättää. Paperienkeleiden ja kiiltokuvien sijasta voit löytää paimenten kanssa iloitsevan enkelien joukon, joka julistaa: Meille on syntynyt Vapahtaja, Hän on Kristus Herra!

 

Pastori Pentti Tepsa