1348346019_img-fa5481920bd889f789e60e9fa

 

Nykyaikaa tuntuu hallitsevan kiire. Työssä on usein kiireitä ja vapaa-ajalla ehkä vielä enemmän. Edes nykyiset liikennevälineet tai viestivälineet eivät näytä vähentävän elämänmenon kiihtyvää nopeutta. Kysymys on siis asenteistamme ja arvoistamme. Vain muuttamalla arvojamme voimme muuttaa elämämme laatua.

 

Jos tavoittelemme maallisia rikkauksia, valtaa tai kuuluisuutta, alkavat nuo asiat sitoa meitä omaan rytmiinsä. Kuvittelemme ehkä saavamme haltuumme rikkauksia, mutta ajan oloon maallinen tavara omistaakin meidät, vie aikamme ja elämämme sisällön.

 

Kiirehtivä katsoo kelloa. Rukoukseen hiljentyvä katsoo ikuisuuteen. Rukoushiljaisuuteen jääminen on jättäytymistä Jumalan kämmenelle. Se on luottamista siihen, että Herramme Jeesuksen Kristuksen lupauksen mukaisesti Jumala pitää meistä huolta.

 

Vuorisaarnassa Jeesus opettaa:"Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi. (Matt. 6:19-21)

 

Pastori Pentti Tepsa