1242254189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

                  Kukki jo toukokuun 12. napapiirillä.

Laulunjohtajalle. Daavidin psalmi.

Hartaasti minä odotin Herraa,

ja hän kumartui minun puoleeni ja kuuli huutoni.

Hän veti minut ylös syvästä kuopasta, upottavasta liejusta.

Hän nosti minut kalliolle, antoi lujan pohjan askelteni alle.

Hän antoi suuhuni uuden virren,

kiitoslaulun Jumalamme ylistykseksi.

Tämän kuulevat monet,

tuntevat pyhää pelkoa

ja turvaavat Herraan.

( Psalmi 40:1-3 )

Kun keväisessä luonnossa kulkee kiireettä, alkaa nähdä ja kuulla. Näkee kuolleen näköisestä maasta esiin työntyvän leskenlehden, näkee pajun kukkivan ja kuulee muuttolintujen kuoron. Ilmassa on kiitoksen tuntua. Hartaasti odotettu kesä tekee tuloaan. 

Raamatun psalmien kirja on suuri rukouksen oppikirja. Psalmeissa rukous voi olla sitkeää hiljaista Jumalan odottamista tai jopa Herran puoleen huutamista. Niin kuin kukka kääntyy kohti valoa, niin Raamatun rukoilijakin kääntyy kohti Jumalaa, usein jopa ojentaen kädet ylös. 

Jumala kuulee. Hän kumartuu ihmisen puoleen. Meidän voimamme ei ole siinä, että itse yltäisimme korkeuksiin,  vaan siinä, että korkeuden Jumala tulee meidän luoksemme. Taivaan Isä voi muuttaa olosuhteita, nostaa meidät kalliolle, antaa lujan pohjan elämälle. Hän voi myös muuttaa meitä. Suu, joka ennen kylvi katkeruutta, voi muuttua kiitoksen ja ylistyksen lähteeksi.

Hätkähdyttävin ja puhuttelevin todistus Raamatun Jumalasta on ihmisen kokema muutos. Enemmän kuin mikään tieto tai teoria pystyy elämäntavan muutos puhuttelemaan ympäristöä. Kun rauhaton löytää rauhan ja rakkaudeton rakkauden, on Jumala lähellä.

Pastori Pentti Tepsa