1935761.jpg

 

Pahan kosketukseen auttaa

- vain hyvän kosketus!

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kauhajoen ampumissurmat hirvittävät ja kauhistuttavat. Erityisen pahalta tuntuu teon suunnitelmallisuus ja tietty kylmäverisyys. Oppilaitoksessa ammuskelun seurauksena sai surmansa 11 ihmistä, joukossa ampujan tappamat  opiskelutoverit, opettaja sekä itseään vammauttanut ampuja, joka kuoli myöhemmin. Pahalta tuntuu, että kaikki tämä tapahtui koulussa, jonka pitäisi olla esimerkillisen turvallinen oppimisen ja hyvän kasvun paikka.

 

Näin pian Jokelan jälkeen toistunut koulusurma täyttää mielen myös jonkinlaisella turtumuksella. Miten oli mahdollista, että ihan kansallisen tason ponnistelujen jälkeen kaikki toistui näin pian? Pitäisikö tähän nyt vain tottua? Turtumiselle, lamaannukselle tai välinpitämättömyydelle ei mielestäni saa antaa periksi. Nyt tarvitaan rakentavia ja parantavia toimia. Nopeutta vaativien auttamistoimien jälkeen on harkitun ja rauhallisen toiminnan vuoro, mielestäni äkkivääriä päätelmiä on syytä välttää.

 

Kun paha koskettaa näin julmalla kädellä, ei ole helppo uskoa hyvyyden voimaan. Silti kristitty luottaa, että pahan kosketukseen auttaa hyvyyden kosketus. Rukous, lähimmäisenrakkaus ja Jumalaan turvautuminen ovat kristikunnan ikiaikaisia lääkkeitä pahuutta vastaan. Kun pilkkopimeään sytyttää rukouksen kynttilän, se voittaa pimeyden: "Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa." ( Joh.1:5 )

 

Pastori Pentti Tepsa

1322681.jpg